Getimage id356
142863

Ol' Drake'S Travelin' Medicine Show

Cassette
€6.81
File under: 
Pop/Rock  ›  Folk  ›  Indie

Label: 

Cassette: 

EAN: 

7071245274306

Catalog number: 

SSRMC037

Release date: 

22.04.2016

Info: 

Fra første til siste saxofontone leder the Harvey Steel show deg fra musiqe concrete til soul via psykedelisk blues,60 talls-aktig pop, psykedelia-kabaretmusical, surf, jazz, jug-band og minimalistisk komposisjon, en slagssurrealistisk lekegrind hvor musikken fungerer som en blanding av hørespill, pop-musikk og billedkunst.

Bak seg har de blant annet en dadaistisk juleforestilling (Harvey Steel's christimas spacial/special), en veldig kort stumfilm (Treehugger), og en performance i -20°c ved Spikersuppa Lydgalleri. På podiet portretterer the Harvey Steel Show et fiktivt band som havner på jorden fra Jupiter etter en "tid/rom -glitch". Som totalt nykommer på jorden plukker bandet opp den musikken de liker best og setter dette sammen til noe eget. Bandets mål er å lage og spille best mulig musikk. I framføringen slippes det til flere sjangre, slik at konsertene framstår som et slags uhøytidelig Gesamtkunstwerk hvor musikken møter teater og billedkunst.

De seks bandmedlemmene er en broket forsamling av seriøse musikere, kunstnere, lydteknikere og en fiskemann som stiller store krav til kvalitet og framføring. Noen sier repertoaret gir assosiasjoner til artister som Dr. John, Grateful Dead, Gong, Frank Zappa/Mothers of invention, Captain Beefheart og the Mighty Boosh, men likevel er dette noe helt egenartet. Bandet er også beriket med sin egen kostymedesigner som kaster en ekstra fargesprakende gnist over musikken som oser av ekte spilleglede.

Tracklist: 

1. Michael Hare's Psychedelic Rabbit
2. Shaky Hand Modifier
3. Reality Is Ideal
4. Acid Trip To Spain
5. Mr Mystery
6. Illumination
7. Ol' Drake's Travelin' Medicine Show
8. Sunset On Jupiter
9. Lazy Undertaker